Miljardööri Bitcoin-sijoittaja vetäytyy Kalifornian kuvernöörin tarjouksesta

Riskipääomasijoittaja Chamath Palihapitiya on asettanut poliittiset pyrkimyksiään vedoten tarpeeseen keskittyä liiketoimintaan.

Vain 10 päivää sen jälkeen

Vain 10 päivää sen jälkeen, kun hän ilmoitti ehdokkaansa Kalifornian osavaltion kuvernööriksi, pitkäaikainen Bitcoin-kannattaja ja miljardööri-sijoittaja Chamath Palihapitiya on perääntynyt ajatuksesta 2. helmikuuta The All In Podcast -jaksossa.

Palihapitiya, joka aloitti Bitcoin Era sijoittamisen vuonna 2012, on ollut nykyisen Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin kriittinen kriitikko ja twiittannut hashtagia „#RecallGavinNewsom“ 26. tammikuuta. useita poliittisia lupauksia. Siitä lähtien hän on kuitenkin ajatellut paremmin suunnitelmaa.

„Olkaamme todella rehellisiä“, hän sanoi podcastissa vastauksena kysymykseen hänen ehdokkaastaan ​​kuvernööriksi: „En ole valmis tekemään mitään siitä.“ Sen sijaan, että keskityttäisiin poliittiseen uraan, hän sanoi mieluummin keskittyvänsä liiketoimintansa suuntaan.

„Mielestäni on syytä selvittää, mitkä ovat eturistiriitoja koskevat lait ja mitä sinun on tehtävä, jos kaikki tämä toteutuu. En voi tehdä uskottavaa päätöstä ilman tätä kaikkea. „

Vetoomus Newsomin palauttamiseksi valtion vastauksen väärinkäytöksestä COVID-19: een ei ole vielä kerännyt tarpeeksi allekirjoituksia palautuksen käynnistämiseksi. Viime vuoden kesäkuussa käynnistetty se on saanut 1,3 miljoonaa allekirjoitusta, mutta vaatii 195 000 lisää ennen 17. maaliskuuta. Tuloksesta huolimatta hänen kantansa hahmotteleva verkkosivusto on edelleen ylöspäin, ja hän käyttää edelleen esiintymisensä All In: ssä keskustellakseen poliittisista kysymyksistä.

„Hallituksen tulisi tehdä asioita, jotka heidän on tehtävä, jotta ihmisillä olisi tasainen lähtöviiva“, hän sanoi tyypillisessä esimerkissä.

”Sisäpiiriläiset vs. ulkopuoliset”

Yksi viimeisimmän podcast-jakson teemoista oli ”sisäpiiriläiset vs. ulkopuoliset”. Palihapitiya maalasi kuvan kahdesta ihmisryhmästä: niistä, jotka voivat sanoa mitä tahansa, ja niistä, joita kuunnellaan. Viimeksi mainittuun luokkaan kuulumisen varoitus ei hänen mukaansa pysty kritisoimaan muita sisäpiiriläisiä.

Heinäkuussa 2019 Palihapitiya julisti Bitcoinin olevan „paras yksittäinen suojaus perinteistä rahoitusinfrastruktuuria vastaan“. Huhtikuussa 2020, viikkoja sen jälkeen, kun osakemarkkinat kärsivät pahimmat tappiot vuodesta 2008, hän toisti näkemyksensä ja huomautti, että Bitcoinia voidaan pitää „lentona turvallisuuteen“ siinä tapauksessa, että perinteisiä järjestelmiä tukeva infrastruktuuri alkaa romahtaa.

Hindenburg Researchin 4. helmikuuta julkaisemassa raportissa väitetään, että oikeusministeriö on käynnissä julkistamaton tutkimus Chamathin toiminnasta samalla kun hän edistää julkisesti noteerattua Clover Health -yhtiötä.