Vil presidentvalget i USA øke Bitcoin-prisen høyere?

Selv om presidentdebatten kanskje ikke hadde hatt en klar vinner i begge retninger, ser det ut til at kryptovalutamarkedet kan gi en bedre indikasjon på resultatene.

Ser vi på dataene som er samlet og analysert av kryptovalutabaserte plattformer som samler innsikt i brukerforutsigelser gjennom valgkontraktsfutures, virker det som om den nåværende amerikanske presidenten Donald Trump kan ha kommet på sin egen måte i debatten.

Ved å bruke futures-kontrakter for å forutsi resultatet av valget, tilbyr de kryptovaluta-baserte plattformene tokens til brukerne som har to forskjellige utfallsmuligheter:

„JA Trump“ -tegn som vil høste en enorm fortjeneste hvis Trump blir gjenvalgt, men vil være verdiløs hvis han blir stemt ut, og
„NO Trump“ -tegn som vil tjene investorer penger hvis Trump ikke blir valgt for andre periode.

I følge Polymarket viser en ny bølge av interesse for spådomsmarkedet at investorer ikke forutser at Trump skulle vinne valget, med investorer som nektet „Ja“ -tegn da debatten fortsatte.

Som foreslått av Richard Chen, administrerende direktør for kryptokursderivatutveksling FTX, er interessen for spådomsmarkedet en indikasjon på at investorer er klar over muligheten for fortjeneste fra dette valget. Hvis brukerens spådommer – representert ved en 10% krasj i prisen på JA-spådommer – kommer til å oppfylles, kan Trumps sterke svar i debatten gi ham en utgang ut av det hvite hus.
Kryptovaluta og amerikansk debatt: Ingen av kandidatene viser styrke

Ifølge markedsdeltakerne ser imidlertid ikke resultatet av valget gunstig ut for Trump, men det er en mulighet for at han kan knirke i en ny seier. Ifølge data samlet av Coingecko favoriserte prisen på JA Trump-tokens på et tidspunkt Trump fremfor Biden, hvor tokens nådde en verdi på nesten $ 0,50 før de justerte seg til en lavere verdi. Hvis Trump vinner, vil prisen på JA Trump-token øke til $ 1,00, og NO Trump-token vil utløpe og omvendt hvis han taper.

Det er verdt å merke seg at tokens representerer en datadrevet spådom om hvordan amerikanere kan stemme, men det er begrenset til de som er investert og interessert i kryptovalutaindustrien. Dataene, godt samlet og analysert, representerer ikke spådommer fra alle velgere og kan være skjevt. Dette er spesielt viktig, gitt at Trump eksplisitt har kritisert Bitcoin – og ved forening kryptovalutaindustrien – noe som muligens vil gjøre ham ugunstig for Bitcoin-okser.

Bitcoin den ultimate vinneren av den amerikanske presidentdebatten?

Selv om det kanskje ikke er opplagt hvem som kom på topp under debatten mellom Trump og Biden, har det blitt antydet at amerikansk politikk for tiden taper, og den amerikanske dollaren vil bære den viktigste lidelsen som et resultat. Historisk sett, når dollaren faller, ser investorer på eiendeler som er i sikre havn for å beskytte verdien av fondene sine. Som gull har Bitcoin en tendens til å øke i verdi når dollaren faller, og dette ser ut til å ha vært tilfelle i 2020 og kan fortsette når valgkampene fortsetter.

Growth Lead of Kraken Dan Held kommenterte:

„Debatten var en stor seier for Bitcoin.“

Denne følelsen ble ekko av Bitcoin-oksen Julian Hosp fra Cake DeFi, som spurte:

Hvis valget fortsetter på samme måte som den siste debatten, er det sannsynlig at dollaren vil fortsette å se en nedgang, noe som resulterer i et massivt skritt mot investering i kryptovaluta og Bitcoin. Hvis dette er tilfelle, kan vi se masseadopsjon og et skifte mot en mer blockchain-basert fremtid raskere enn forventet.